Webinar – Mladi poljoprivrednici

U ovom videu ćete naučiti:

  1. Koja je definicija mladog poljoprivrednika
  2. Obrazovanje kao uvjet za mlade poljoprivrednike
  3. Koje su potpore u okviru NSP 2023.-2027. za mlade poljoprivrednike

Edukacija je namijenjena:

  • Svima koji planiraju osnivanje (S)OPG-a
  • Knjigovodstvenim servisima
  • Razvojnim agencijama, LAG-ovima i dr.

Trajanje: 11m 51s


Predavač: dr.sc. Marin Kukoč

dr.sc. Marin Kukoč

Dr.sc. Marin Kukoč, dipl.ing.agr. rođen je 1976. godine u Splitu gdje završava osnovnu i srednju školu. Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu završava 2001. godine. Od 2002. godine u Uredu državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji radi na ustroju Upisnika poljoprivrednih gospodarstava. U Ministarstvo poljoprivrede RH prelazi 2006. godine gdje tijekom sljedećih 12 godina obnaša različite funkcije u Upravljačkom tijelu pretpristupnih programa SAPARD i IPARD i PRR RH za razdoblje 2014. – 2020.

Tijekom svoje profesionalne karijere održao je brojne edukacije korisnicima mjera EU programa ruralnog razvoja, a radio je i kao predavač na Poslijediplomskom stručnom studiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Autor je brojnih stručnih članaka na temu ruralnog razvoja koje objavljuje u specijaliziranim poljoprivrednim časopisima.

Od 2018. godine vlasnik je tvrtke Spartium Consulting d.o.o., specijalizirane za savjetodavne usluge iz područja ruralnog razvoja. Djeluje kao konzultant u RH i zemljama regije.

Doktorirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom „Procjena učinka pretpristupnih programa na poslovanje poljoprivrednih poduzeća u RH“.