Ruralno EU

Ruralno.eu je mjesto na kojem se možete informirati o temama bitnim za opstojnost ruralnog područja RH i kvalitete života na njemu.

Informirat ćemo vas o natječajima Programa ruralnog razvoja, ali iz nekog drugog kuta, ne samo pružajući šture informacije o njima. Trudit ćemo se pojasniti uvjete prihvatljivosti te što učiniti kako bi svoje poslovanje prilagodili prijavi na neki budući natječaj.

Bit ćemo i informativni, te ćete uz nas naučiti što je OPG i kako ga osnovati, kako izraditi poslovni plan, kako se upisati u Registar poreznih obveznika i još puno toga.

Promovirat ćemo i domaće proizvode nastale na OPG-ovima, a informirat ćemo vas i o aktivnostima mladih u ruralnim područjima.

Danas cijela Europa zagovara koncept pametnih sela, pa nećemo ni u tome zaostajati. Pratit ćemo njihov razvoj u RH i prenositi iskustva iz država članica EU.

Kod nas ćete moći pročitati i mnoštvo lijepih priča, putopisnih reportaža iz malenih mjesta, ali i priča onih koji su uspješno iskoristili sredstva EU fondova. Možda vas potaknu da i vi pokušate prijaviti neki projekt i osigurate kvalitetnu budućnost za sebe i svoju obitelj u Lijepoj našoj.

U našem kalendaru događanja ćete moći popratiti važne datume, poput rokova provedbe nekog od natječaja, održavanja radionica ili drugih zanimljivih događanja.

Ako se prijavite na naš Newsletter, osigurat ćete pravovremeno informiranje o svim važnim temama, a trudit ćemo se i da ne propustite ni jedan bitan natječaj.

Mrežnu stranicu prate i profili na društvenim mrežama, pa nas možete i tamo zapratiti.

A pozivamo vas i na suradnju, vas naše buduće čitatelje, ali i sve dionike koji djeluju na ruralnom području, obrazovne institucije, LAG-ove, udruge i zadruge, OPG-ove. Šaljite nam informacije o događanjima u svom kraju, pišite nam što bi ste željeli pročitati, podijelite s nama fotografije s lokalnih događanja.

Zajedno možemo učiniti mnogo za naša ruralna područja.